Skip to main content

Голямата награда получаваме когато стигнем до върха и се обърнем назад

"Трябва да запомните нещо. Всеки съжалява слабите, но завистта - нея човек трябва да си я завоюва"

— Арнолд Шварценегер

Курсовете на Проджект Мениджмънт Академия са трудни

Статистиките до момента са накратко следните. Около 30% от курсистите на “Проджект Мениджмънт Академия” смятат, че техният курс е труден. Докато доста курсисти ни връщат обратна връзка, че курсът е приятен, забавен и изключително полезен.

Нашият отговор относно трудността на курса е този:

Нормално е да бъде трудно. Ако не е трудно, няма да научите нищо съществено, няма да придобиете умения и качества.

Лесното е когато преписваме в университета. Лесното е когато работим посредствена работа и от нас не се очаква нищо съществено. Не участваме в нищо, не взимаме решения, не подпомагаме процеси, не градим важни продукти. Съдбите на колегите ни и организацията ни не зависи от нас.

Работата на мениджъра обаче не е лесна. Той има много отговорности. Всички наоколо зависят от него във всеки един момент. Може да се каже, че цялата организация и бизнесът зависят от него всеки ден.

Ако бяхме създали курсовете ви лесни, щяхте да имате поредния на пазара курс, който няма да промени нищо съществено за вас и живота ви.

Хората получават сертификати всеки ден, зубрят много теория, завършват курсове. В края на деня обаче, те нямат качествата да се справят с работата си.

Вие ще се справяте.

Нашият отговор относно приятната и полезната гледна точка на курсовете:

Как възприемаме работата си, учението, ежедневието си и дори целия ни живот, зависи от нашата персоналност, психични навици, възпитание и светоглед.

Радваме се, че повечето от курсистите ни имат позитивна нагласа и не се плашат от труд.

Бабите ни казваха, че който се учи, той ще сполучи. Те бяха прави през цялото време. Имаше периоди от живота ни, в които проектирахме тази идея върху образователната система. Донякъде бяхме прави да пренебрегваме тази идея. Но всъщност, тази мъдрост има много по-дълбоко значение.

Хората на амбициите, мотивацията и жаждата за умения, знания и качества, разбират много добре значението на тази мъдрост и ползата от това да се развиваш цял живот.

Ползата не е само кариерна. Това е една много малка част. Голямата полза е за нас самите и за хората около нас. В изграждането на личността, мъдростта и познанието участват много фактори. Да учиш и да се трудиш, е просто един от тях.

“Проджект Мениджмънт Академия” иска да поздрави всички, поели по пътя на упоритостта. Също така искаме да амбицираме тези, които смятат живота за труден и да им вдъхнем малко сила и увереност.

Живота е устроен така, че неусетно започваме да се превръщаме във все по-силни и способни личности. Без да си даваме сметка и без да подозираме. Напредъкът е постоянен, плавен и винаги се случва. 

Когато се изкачваме към висок връх, изпитваме трудност, потим се, понякога ни се иска да се върнем обратно към равнината. Но когато стигнем горе и се обърнем назад, виждаме през какво сме минали. Тогава са нашите безценни миговете на голямата награда.

Автор: PMA.bg Публикувано на: Wednesday Jul 3, 2019

Коментари към статията “Голямата награда получаваме когато стигнем до върха и се обърнем назад”

  1. Камелия Тодорова
    Всичко това е вярно. Хората са различни! Много мъдра и мотивираща статия! Поздрави и пожелания за успехи на курсистите! Инвестицията в труд и знание винаги се връща стократно!
  2. инж. А. Христова
    Много дълбока статия. Лесни неща в живота няма, така е. Аз лично уча и се развивам непрекъснато през последните 15 години. Завършила съм едно икономическо и едно техническо висше образование. Сега мисля, че е ред за проджект мениджмънт. Не ме е страх от трудности. Напротив. Ако нещо не е на високо ниво, не ме привлича, защото знам, че няма какви умения да ми даде. Поздрави и пожелания за успехи! Скоро ще се "видим" в курса! Анелия
  3. Паола Иванова
    Аз сущо се фокусирам доста върху ученето напоследък и искам да се развивам професионално колкото мога повече. Все още не мога да се похваля с много образования, но пък имам големи амбиции и планове. Не участвам още в този курс, но не мисля че бих се отказала толкова лесно. Мисля че всичко е до мързел на хората.
Автор

Web site
Вашият коментар
 

Мениджмънт Сертификати

Chief Executive Officer

Изпълнителният Директор е ядрото на цялата организация и се стреми към просперитет на екипите и организацията едновременно.

Научи повече 1200 лв   800 лв

Certified Project Manager

Проджект Мениджърът е най-ключовата и отговорна роля в съвременните проекти в световен мащаб, от който зависят всички екипи и процеси.

Научи повече 600 лв   300 лв

Certified Product Manager

Продуктовия Мениджър е ролята без която нито един продукт не може да бъде създаден адекватно и да съществува стабилно.

Научи повече 600 лв.   300 лв.

Certified Product Owner

Product Owner е ключова роля в Agile и Scrum практиките при разработка на продукти, където бизнес стойността е от водещо значение.

Научи повече 500 лв.   250 лв.

Certified Senior Scrum Master

Ролята Scrum Master е душата на девелопмънт екипите, разработващи продукти и е силно подкрепяща и поддържаща фигура.

Научи повече 300 лв.   150 лв.

Human Resources Manager

Мениджърът Човешки Ресурси е двигателя на хората, културата и организацията и балансира бизнеса и отношенията.

Научи повече 300 лв.   150 лв.