Advanced Agile Скръм Мастър Обучение

Certified Senior Scrum Master

500 лв.   300 лв.
Безплатна Регистрация
Проджект Мениджмънт Академия - Project Management Academy

Бъди най-способния Scrum Master наоколо. Застани над останалите 95% Scrum Master роли

Гарантиран сертификат Реални умения Високо самочувствие

Аудитория

PMA достигна до над четвърт милион потребителя за последното тримесечие, а наши курсисти са вече и служители от популярни имена като Hewlett-Packard, А1 България, PPD,
DXC Technology, ЧЕЗ Електро България, Банка ДСК, MentorMate, TaxBack, Concentrix, Telenor Bulgaria, SBTech, CoBuild, Effortel, MSAT, BrightPoint
и много други.

Clients of PMA Academy

Локацията на курсистите е както от цялата страна, така и вече от амбициозни личности живеещи и работещи в чужбина. Благодарение на дистанционното ни обучение, нашите курсисти учат както от цяла България, така и от над 10 държави по света като Великобритания, Гърция, Германия, Холандия, Швейцария, Белгия, САЩ, Испания, Австрия, Италия, Франция, Канада.

Нашето обучение е различно от останалите курсове

Малко хора си дават сметка, но официалният Scrum Guide е само около 19 страници текст и всеки курс или сертификат по света от която и да е организация, колкото и известна да е, се върти около наизустяването на безкрайно много усложнени изречения. Така не можете да получите реални знания.

Останалите Scrum Master програми учат само на празни ненужни термини и куп думи, които няма да можете да прилагате в работата си лесно. Ние ви учим по практичния начин на истински умения. Много от Scrum Master ролите по света в работата си имат посредствени задължения и страдат от липса на способности. Техническите екипи гледат на тях с недоверие и често винаги заслужено. Нямат уважението и на висшият мениджмънт.

По време на целия курс имате личен ментор, който ще ви поправя винаги. Никоя друга школа не може да си позволи това.

Нашите курсисти получават напреднала и Senior степен на компетенция и ниво, тъй като получават много повече умения и познания от класическите скръм мастъри.

Предимства на обучението

Проджект Мениджмънт Академия - Project Management Academy Какво получавате
Напълно онлайн дистанционно обучение Постоянна помощ от ментори Реални задачи и подготовка за работа Курс с истински ситуации и умения Неограничен достъп до материалите Senior Scrum Master Сертификат LEAN, Kanban, Kaizen и MVP познание Учите само в свободно за вас време Материали изцяло на Български и лесен език

Темите в курса

Проджект Мениджмънт Академия - Project Management Academy Списък с модули
Модул 1 Какво е Scrum Модул 2 Трите “стълба” на Scrum Модул 3 Kaizen Модул 4 Kanban Модул 5 Kanban или Scrum Модул 6 Итерация, Нарастване и Инкремент Модул 7 Защо да използвате Scrum Модул 8 Бизнес стойност Модул 9 Множество микропроекти Модул 10 Какво е Lean Модул 11 Какво е MVP Модул 12 Основни елементи на Scrum Модул 13 Product Owner ролята Модул 14 Development Team (Екип по разработка) Модул 15 Scrum Master ролята Модул 16 Какво е Спринт (Sprint) Модул 17 Оценка на време с релативни стойности Модул 18 Скорост (Velocity) на екипа Модул 19 Product Backlog Модул 20 Планиране на Спринта (Sprint Planning) Модул 21 Daily Scrum Модул 22 Sprint Review Модул 23 Sprint Retrospective Модул 24 Burndown chart Модул 25 План за управление на риска (Risk Management Plan) Модул 26 Scaled Scrum

За Certified Senior Scrum Master сертификационната програма

Scrum Master ролята е изключително важна в Agile практиките и всеки, който планира да започне кариера като Scrum Master, се нуждае от отлично начало, сертификат и мотивация.

PMA акцентира, че тази роля трябва да бъде включена във всеки процес на разработване на проекти и продукти, като следва практики и принципи на Scrum и Agile и насърчава повече хора да се включат в това знание и материя.

Има и друга сериозна причина за нашата амбиция да предлагаме сертификация за Scrum Master. PMA разширява знанията на Scrum Master ролята и включва принципите за управление на проекти. Скръм Мастър специалистите, които искат нашия сертификат, трябва да разберат това.

The Senior Scrum Master Certification program of PMA contains parts of the BVOP Scrum Master Certification program

Сертифицираните Scrum Master специалисти на PMA

Scrum Master професионалистите на PMA са по-подготвени за реални продукти и проекти, където множество Agile практики и дисциплини за управление на проекти са смесени и използвани от различни роли в екипите и организациите.

Справянето с проектния риск, определянето на приоритети, оценката и мотивацията на екипите е само малка част от новото знание и осъзнаване, което нашата академия предоставя на професионалисте от новото поколение.

Професионалистите, които желаят да получат Scrum Master сертификат, се нуждаят от сериозна подготовка и задълбочено разбиране на тази роля, за да бъдат адекватни на пазара и да се справят със самочувствие и увереност във всяка ситуация.

Кой трябва да кандидатства за Senior Scrum Master сертифицикация?

 • Scrum и Agile професионалисти
 • Проджект Мениджъри
 • Бизнес анализатори
 • Професионалисти, започнали наскоро кариерата си
 • Дипломирани кадри
 • Студенти
 • Любители на Scrum и Agile културата и практиките
 • Хора, приемащи новости и промени в работата си
Започни днес

Защо трябва да кандидатствате за сертификат за Agile Senior Scrum Master?

Увеличаването на възможностите за кариера не трябва да бъде основната цел на бъдещия Scrum Master. Професионалистите, които се интересуват от PMA сертификация и курсове трябва да разбират отговорностите си, нуждите на организацията, към която ще се включат, и да развият постоянно желание за лично и професионално развитие.

Като сертифициран Scrum Master специалист на PMA, вие ще бъдете ядрото на Scrum и Agile културата, процесите, продуктивността и ще бъдете пример за подръжание.

Теми на обучението

 • Agile и Scrum практики и процеси
 • Продуктов мениджмънт
 • Проджект мениджмънт
 • Увеличаване на бизнес стойността на продуктите
 • Общи бизнес теми

Цена

Понастоящем цената за този курс и сертификат се предлага за 500 лв.   300 лв..

Безплатна Регистрация
Нора Грабчева
★★★★★

Първо, Благодаря! Благодаря за това, че начинът на представяне на информацията, обратната връзка по всяко задание/домашна направиха придобите знания по-пълни, по-детайлни, по-реални.

Второ, Благодаря за практическата насоченост, която е основен акцент и похват във Вашата академия и начин на преподаване! Прочетеното придобива 'образ', наученето се затвърждава.

Трето, Благодаря за своевременната реакция, отговор, помощ по време на курса на обучение!

Четвърто, Успяхте да ме образовате и технически при някои изисквания за конструиране на заданията, което е чудесно! И на последно място, но не и по важност - продължавам със следващ курс от академията. Ще закупя курса Продуктов Мениджър.

Станко Иванов
★★★★★

С много упоритост се постига всичко. Така подходих и с този курс, защото вече познат ми беше споделил, че се иска доста работа.

Мога само да кажа, че ще съм доволен и горд от себе си винаги, че се захванах с това интересно начинание.

А на екипа на PMA искам да кажа да продължават с тези стойностни Agile обучения. Поздрави от един вече истински Scrum Master.

Мария Дончева
★★★★★

Благодаря Ви изключително много за прекрасния курс и професионалното менторство. Безкрайно много се радвам за времето, което ми отделихте и задълбочените Ви коментари и идеи.

Повечето курсове - включително и тези курсове, които моята организация предложи на служителите си, са прекалено повърхностни, плоски, претупани...

Единственото, което човек научава, както и Вие сами споменахте в началото на курса, е безкраен ред от думи и фразички, без изобщо никой да търси смисъла в тях.

Това, в което Вие сте по-добри, са безброй реални ситуации и коментари, задълбочено менторство и възможност за дискусия и не на последно място - изключителния Ви професионализъм.

Ивелин Николов
★★★★★

Време е да кажа голямо Мерси за професионалното отношение и задълбочените теми и казуси. С такива реални ситуации човек наистина е много по-подготвен. Работя в сферата на софтуерните проекти от повече от 5 години и смятах, че съм видял всичко и знам много.

Представените от вас теми са наистина оригинални и няма как да се прочетат или научат, както менторът ми беше написал в един модул. Браво за този креативен и уникален курс. Не беше лек и лесен и трябваше да мисля този път и да използвам внимателно наученото.

Пожелавам ви още успехи и много професионално подготвени колеги! Всички имате нужда от това.

Проджект Мениджмънт Академия - Project Management Academy
Коментари и дискусии
 1. Костадин Тотев
  Привет на всички! Бих искал да попитам дали тази цена включва Scrum Master курс само и как стои въпроса със сертификата? По-горе пише "Понастоящем цената за този курс и сертификат..." Това означава ли, че получавам и двете? Има ли някакви допълнителни такси за изпит?
 2. PMA

  Здравейте, Костадин! Правилно сте разбрали, че тази цена включва абсолютно всичко. Срещу нея получавате както курса, така и своя сертификат. Няма никакви допълнителни такси.

  Изпит не се държи. Ние не подкрепяме идеята за наизустяването на теория и идеи от популярни книги и гайдове. Нашата цел е да ви предадем нужните знания и умения чрез много практика.

  В курса ви поставяме в различни ситуации, в които би изпаднал съвременния Scrum Master в реална среда на работа. Това за нас е най-добрия начин да създаден от вас един устойчив и истински професионалист в Скръм практиките.

  Много хора, които учат наизуст, за да вземат своя Scrum Master курс, много скоро след това забравят много от информацията, която е трябвало да запомнят под голям стрес за изпита си.

  Много хора споделят това с нас и имаме доста наблюдения от практикуващи скръм мастъри. Ние елиминираме напълно този стрес като в същото време получавате практични умения, които няма да забравите никога и ще сте много ценен кадър в своя екип. Поздрави и пожелания за успехи и ползотворни моменти.

 3. Иванина Колева
  Здравейте! Много интересен отговор и доста ме заинтригува тази идея и концепция. Бих искала да попитам ако всичко е толкова различно от изпитите, каква е материята на учене и какви точно умения се развиват? Колко време трае курса? Мерси!
 4. PMA

  Здравейте, Иванина! Материята в основите си е същата, но ние допълваме курса с множество допълнителни практики, виждания, възгледи и принципи. Към класическия Scrum Master курс сме добавили обучение и за Agile принципите в оригинал, както точно са произлезли в корените си, Kanban начина на работа, MVP и много други.

  Тези мирогледи и начин на мислене и работа възпитават в Scrum Master професионалистите на PMA много по-задълбочено бизнес мислене към оптимизация.

  Разработката на продукти и като цяло сериозните производствени процеси могат да дадат много познание на съвременните Скръм Мастъри. За жалост това не се случва в много от популярните чужди курсове и програми за сертификация.

  Ето защо ние разширихме нашия курс с целта да направим от всеки поел по Agile и Scrum пътя, истински безценен кадър. Целият курс няма фиксирана продължителност.

  Създадохме формат на обучение, който се съобразява изцяло с вашето свободно време. Нямате начални и крайни дати на започване или завършване. Всеки в съвременния динамичен свят, може да учи в PMA според собственото си ежедневие и ангажименти.

 5. Паола Иванова
  Привет. Току що получих много хубава промоционална оферта от вашия екип за намаление на Продукт мениджмънт курса, ако се запиша за проджект мениджър, но аз не се интересувам от него. Върнах отговор с една молба, но изглежда системата не получава писма на този адрес. По-скоро се интересувам от скръм мастър сертификата. Има ли как да разменя намалението си от писмото с това? Мерси много.
 6. Калин Василев
  Здравейте, искам да попитам сертификата който се получава след завършен курс международно разпознаваем ли е?Еквивалентен ли е на сертификата който бих получил от Scrum.org например? Също така курсовете на английски език ли се водят? Мерси
 7. PMA
  Здравейте, Калин! Благодарим Ви за въпроса! Нашият курс засяга повече теми, отколкото тези на Scrum.org, като сме добавили освен продуктови, така и важни практики от проджект мениджмънт процесите. Повечето чужди програми предлагат сертификацията си чрез изпит върху наизустена материя. Често до няколко дни след полагането на изпита, всичко се забравя. PMA предлага курс, който дискутира спокойно и детайлно важни теми, като на доста от тях имате практически задания. Ние опитваме да подготвяме курсистите си за реално започване на работа. Предлаганото Scrum обучение е изцяло на български език, като сме запазили само нужна терминология и конкретни фрази на английски език, където е нужно. Комуникацията с менторите също се провежда на български език.
 8. Албена Райчева
  Здравейте! Тъй като е посочено, че това е Senior Scrum Master курс, трябва ли да съм преминала Agile обучение, което не е за Senior хора така да се каже. Скоро обмислям да премина Fundamentals курс и сертификат и ако това е нужно, тогава ли да се запиша за този? Мерси
 9. PMA
  Здравейте, Албена! За този курс, както и за всички останали наши, няма изискване да имате каквото и да е Agile обучение за начинаещи или напреднали, тъй като сме се погрижили за максимално лесното участие за всички. Спокойно можете да се регистрирате в платформата ни и да се запишете. Поздрави и успешни предизвикателства!
 10. Ралица
  Здравейте, как се получава сертификат? Вече записах курса..
 11. PMA
  Здравейте, Ралица! Радваме се, че вече сте част от нашите курсисти. Щом вече сте записани, за получаването на сертификат единственото, което е нужно, е сега завършите курса си. Можете да намерите още важни детайли в секция Инструкции във вашия потребителски профил. Поздрави и успешни и приятни модули и практически задания!
 12. Fany
  Здравейте, Имам въпрос относно курса. Искам да попитам каква му е продължителността.
 13. PMA
  Здравейте, Fany! Курсът е практически, което означава, че всеки курсист е нужно да предаде практически задания (домашни), които след това се оценяват. Обучението приключва след финализирането на всички модули (теми) и предаване на всички задания и получаването на оценки. За всичко това обаче няма някакво фиксирано време на започване и приключване. Всеки курсист работи със свое собствено темпо. Казано още по-накратко, вие определяте темпото си и продължителността.
 14. Славена
  Здравейте,има ли курс за начинаещ Scrum Master,защото намирам само за Senior?
 15. PMA
  Здравейте, Славена! Думата Senior върху сертификата не е защото обучението не е подходящо за начинаещи. Тази добавка е поради факта, че изучаваме повече теми от традиционните и така даваме повече знания на курсистите. Всеки може да се запише спокойно без значение от своя професионален и образователен опит.
 16. Стоян Боянов
  Здравейте! За да стана мениджър в софтуерна компания, този курс ли трябва да завърша или някой от другите за проджект мениджър? Благодаря много!
 17. PMA
  Здравейте, Стоян! Ако целите Ви са да бъдете мениджър в софтуерна компания, то тогава бихме ви препоръчали и двата курса, и дори и проджект мениджмънт и продукт мениджмънт курсовете.
Автор

Web site
Вашият коментар