Skip to main content

Управление на проекти - магистратура, бакалавър или обучение от PMA. Променяме бъдещето!

Сподели в Linkedin Сподели във Facebook
Управление на Проекти Магистратура и Бакалавър обучение 2023 и 2024

Магистратура или бакалавър по Управление на проекти е добър план за обучение по тази специалност. Всички студенти в България обаче имат огромен повод за въодушевление, тъй като Проджект Мениджмънт Академия скоро обяви своята програма по управление на проекти. Тя е насочена специално за младите ни амбицирани бъдещи професионалисти.

С голямо усилие, труд и високо желание за подпомагане на младежта и бъдещето на страната ни, Проджект Мениджмънт Академия иска да промени общата ситуация на притеснение и тревога за квалифицирано професионално образование, придобиване на умения и реализация с истинска кариера. Това е неизбежната част от живота и естествената стъпка на нашите студенти, която трябва да предприемат.

Управление на проекти с програмата PMA GREEN 2023 и 2024 вместо магистратура или бакалавър

PMA GREEN 2023/2024 е официалното име на нашата сериозна инициатива да помогнем на всички млади българи. Да инвестираш много време и усилие в 4 години бакалавър или магистратура специалност Управление на проекти може да се окаже ресурсоемко. Всеизвестен е и фактът, че много хора от българското общество поставят под съмнение придобиването на реални и полезни качества и умения от бъдещия млад проджект мениджър.

Ние не се застъпваме за идеята, че образованието в България в специалността Управление на проекти, не може да предложи реални кариерни ползи. Не искаме и да подчертаваме актуализирането на образованието днес. Заемаме неутрална страна.

Това, което искаме обаче да споделим, е че правим всичко възможно, нашите курсове да имат максимално практическа и реална стойност за курсистите ни.

Тук влиза в действие и програмата PMA GREEN, която предоставя силният практически насочен аспект и изпълнената с реални примери, ситуации от истинския живот и проблеми обучителна програма по управление на проекти. 

4 години бакалавър и още малко за магистратура могат да дадат много теоретични познания във всички съвременни проджект мениджмънт процеси, практики и терминология. Това обаче, което те може би не могат да дадат на своите студенти, е именно това, което не могат да дадат всички останали курсове и сертификационни програми по света - самочувствието и увереността да постъпиш проджект мениджър за пръв път, в нова компания, и да поемеш проекта и всичко около теб в свои ръце.

Най-ниската такса за обучение

Всички студенти имат право на своята преференциална такса за обучение. Истината е, че успяваме да поддържаме нашите ниски цени и ще опитваме да правим всичко възможно и за в бъдеще, да осигуряваме възможността за висококачествено, практично и реално обучение по управление на проекти, което включва всичко нужно за да се справите с отговорностите си.

Цената по програмата PMA GREEN на Проджект Мениджмънт Академия за студентите е 300 лв.

Прием и записване на студенти

Поместихме цялата нужда информация и детайли за студентската програма в страницата Управление на проекти с PMA GREEN. На практика, всеки записан в учебно заведение (колеж или университет) и на възраст до 25 години, има пълното право да участва.

“Проджект Мениджмънт Академия” няма изисквания към вас да имате каквито и да е умения в управление на проекти, да имате степен бакалавър или магистратура, или реален практически професионален опит.

Напротив. Ние се радваме, когато в нашето семейство се присъединяват млади и мотивирани лица, които са бъдещето на бизнес-ориентираните професии в страната ни. Реален опит и практика ще ви дадем ние.

Получавате реален и практически опит в управление на проекти от 150 часа.

Ние знаем, че нашето младо съкровище в лицето на студентите, нямат практически опит. Много компании в своите обяви за работа поместват изисквания за задължителен опит, който обаче няма как да имате, ако не сте работили тази работа.

Тази класическа и не особено красива постъпка се практикува всеки ден в България, от хиляди фирми.

Ето защо, след края на своето обучение, вие ще придобиете и документ за реален практически проджект мениджмънт опит. Намерете детайли в страницата на курса по Управление на проекти, където посочваме всички детайли и придобивки, които получавате.

Управление на проекти за ученици

Още една грандиозна и позитивна новина за цялото българско общество. Да, ние предоставяме своите ресурси не само за студенти, но и за всички ученици. Още преди да помислите за какъвто и да е бакалавър или магистратура по управление на проекти, можете да се включите в нашата инициатива. 

В тази ранна възраст ще придобиете качества и познание, което ще ви носи огромни ползи за в бъдеще. С годините ще развиете вашите налични постигнати умения още много и съвсем млади, ще бъдете уникални и безценни кадри, които всяка себеуважаваща се организация ще иска да привлече.

Това е още нещо ново и иновативно, с което искаме да направим голяма промяна в България. Всеки ученик, навършил 18 години, има право да участва в програмата PMA GREEN.

Условията за прием за ученици е същия. Нужно е участникът да бъде записан в учебно заведение със средна специалност, без значение дали е държавен или частен прием, гимназия или техникум.

За заявка и записване

Най-бързият начин да се запишете за програмата, е да изпратите своето желание в свободен стил на имейл: academy@pma.bg 

Споделете тези чудесни новини

“Проджект Мениджмънт Академия” предлага тази уникална възможност с активни рекламни кампании в онлайн пространството в България. Това обаче не е достатъчно за мащабите и аудиторията, на които искаме така силно да предоставим нашата младежка програма. 

Споделете тази статия с вашите Linkedin контакти, Facebook приятели или просто я изпратете на някого по имейл, който много би се зарадвал от това предложение.

Благодарим ви! Благодарности и от името на всички български студенти и ученици.

Екипът на “Проджект Мениджмънт Академия”

Автор: PMA.bg Публикувано на: Friday Aug 16, 2019

Коментари към статията “Управление на проекти - магистратура, бакалавър или обучение от PMA. Променяме бъдещето!”

 1. Силвия Калинова
  Здравейте, отновно PMA. Преди малко видях и статията и се зарадвах допълнително. Вече съм записана в програмата, но искам да ви пожелая лично и публично много успехи и да изкажа благодарностите си. Признавам, че се вълнувам и малко ми е притеснено, но наистина нямам никакъв опит. Имайте снизходителност! :) Поздрави на всички! Силви
 2. Проджект Мениджмънт Академия
  Здравейте, Силви! Да, публикацията е от днес, въпреки, че реално стартирахме кампанията преди повече от седмица. Радваме се за вашето вълнение. Знаем много добре какво е. Всички ние сме минали през подобни емоции. Липсата на познания и опит, както вече повторихме няма никакво значение, даже е препоръчителна. Много благодарности за пожеланията и мнението! Поздрави и от нас.
 3. Катерина М.
  Привет! Мерси много за информацията и за възможността. Може ли да споделите кога започва курса?
 4. Проджект Мениджмънт Академия
  Здравейте, Катерина! Курсът е активен винаги и постоянно и може да се включите във всеки един момент. Обучението е изцяло дистанционно и онлайн. Няма начални или крайни дати на приключване. Нямате и определени срокове за практическите си задания. Препоръчваме ви да си направите безплатен профил в платформата ни PMA.bg и да разгледате информацията, публикувана в секция "Инструкции". Там са поместени всички нужни детайли относно формата на курса и как точно протича обучението ви. Сърдечни поздрави!
 5. Void
  Защо не си го кажете направо и без заобиколки, че образованието в българия не струва особено много и не може да подготви студентите за живота. Това важи за програмирането (учат се първобитни технологии), икономиката (Тома Аквински и справедливата цена на хляба няма да помогне на никой), финансите (в банката живота е съвсем различен), медицината (учебници от 80-те и нито една съвременна информация за постиженията). Какво значи магистратура по управление на проекти? Учиш 4 години бакалавър Право и след това ставаш проджект мениджър като имаш някакъв назначен академик, получаващ пари от няколко университета, който ти оценява труда, свален прилично от Помагало. Ако наш завършил магистратура студент замине в чужбина и говори за управление на проекти и си покаже допломата, недай си боже да го приемат насериозно и го назначат на работа. Реализацията на нашите студенти в която и да е специалност е секретарки (с гръмкото име Office Manager) или нощна смяна в кол център.
 6. Антон Радев
  Здравейте, Void! Като създадел на Академията и автор на тази статия искам лично да ви отговоря. Поздравления за интересното и оригинално анонимно име. В програмирането този термин се използва много. Предполагам сте програмист по професия и призвание. Празнината може да означава също много неща. За съжаление няма как да публикуваме подобно категорично изявление в сайта, като в примера, който посочвате. Вярно е, че последното десетилетие българското висше образование пое много критики и то за много дисциплини и специалности. Информационните технологии особено бяха основата за създаването на това мнение и критика, която с годините нарастваше все повече. Технологиите навлизаха все повече в България в реалното истинско производство. . Завършилите студенти в тази специалност наистина нямаха шансове за реализация, ако просто учиха в своя университет и не се подготвяха за живота на работа. За щастие, те са млади, интелигентни и разумни хора и повечето от тях се подготвят постоянно в домашни условия като винаги четат и учат новостите в своите технологии. Това беше техния шанс за успех, развитие и реализация. Много от тях го постигнаха. Не знам как е положението в специалност Право или Икономика. Доколкото си спомням Тома Аквински е тема, която се учи в първи семестър в първи курс. Наистина е забавно със справедливата цена. На мен лично ми се стори много интересно да науча как много от съвременните бизнес и търговски концепции произлизат още от далечните времена на Римската Империя. По-напред в обучението си, всяка специалност предлага по-задълбочени практики и познание. Признавам си, че тази грандиозна инициатива, която PMA пое, наистина беше провокирана от явленията, които споменавате, но все пак, аз лично имам надежда относно развитието на всички специалности във всички университети. Наистина им липсва реална практика, за това аз исках да я предложа, не само на студентите, но и на всички курсисти. Има какво да вземе за пример Българското образование от Западните модели на обучение и постепенно се случва. Поздрави и пожелания за успехи и малко повече ведрост и по-малко скептицизъм.
 7. Габриел Станков
  Здравейте! Аз съм студент. Искам да се запиша във вашата програма. Какво трябва да направя? Мерси
 8. PMA
  Здравейте, Габриел! Радваме се, че проявявате интерес към студентската програма, Има сериозна активност напоследък и ще се надяваме да станете част от нашето голямо семейство. Първо ще ви е нужен профил в уеб сайта ни. След регистрация ще получите автоматичен имейл. Нужно е единствено да отговорите на него в свободен стил и да изразите вашето желание за записване. След това ще ви изпратим допълнителни инструкции. Моля разгледайте и секция Прием и записване на студенти в тази статия по-горе. Там има линк, който ви насочва към специалната страница по програмата, на която има публикувани и изисквания и условия за участие и записване. Поздрави и пожелания за успехи и ползотворен труд от името на целия ни екип!
 9. Паола Иванова
  Привет. Разгледах таксата за прием и условията. Всичко изглежда чудесно. Бих желала да запитам дали програмата за студенти е все още актуална и валидна? Мерси много
 10. PMA.bg
  Здравейте, Паола! Благодарим Ви за коментара и въпроса. Програмата е актуална, условията по кандидатстване са същите и приемът е стандартен. Няма промяна! Поздрави!
 11. Галина Андреева
  Добър ден! Бих искала да попитам дали обявената цена е актуална за 2022 година? Какви са сроковете за подаване на документи/кандидатстване?
 12. PMA.bg
  Всички посочени цени в уеб сайта ни са актуални. Дисциплината Управление на проекти също има обявена актуализирана такса, която все още е намалена за всички студенти в България. Нямаме фиксирани дати и срокове, както е например в университите. Всеки студент може да се запише за курс по всяко време.
 13. Катерина Велева
  Здравейте на всички! Бих искала да попитам курсистите няколко въпроса. Може ли фокусът върху практическите умения и приложното знание, които се придобиват през обучението от PMA да предостави по-реален и реално приложим опит в управлението на проекти, в сравнение с по-теоретичните подходи, които се преподават в академичните програми? Какви са вашите лични преживявания или впечатления от обучение в PMA или от традиционните академични степени? Бихте ли препоръчали обучението от PMA на потенциални студенти, които имат интерес и стремеж към успешна кариера в управлението на проекти? Благодаря!
Автор

Web site
Вашият коментар
 

Мениджмънт Сертификати

Software Development Manager

Софтуерният мениджър познава отлично работата на техническите екипи и е наясно с техните проблеми, което го прави незаменим ръководител.

Certified Software Development Manager
Научи повече 600 лв   350 лв

Certified Project Manager

Проджект Мениджърът е най-ключовата и отговорна роля в съвременните проекти в световен мащаб, от който зависят всички екипи и процеси.

Certified Project Manager
Научи повече 600 лв   350 лв

Certified Product Manager

Продуктовият Мениджър е ролята без която нито един продукт не може да бъде създаден адекватно и да съществува стабилно.

Certified Product Manager
Научи повече 600 лв.   350 лв.

Certified Product Owner

Product Owner е ключова роля в Agile и Scrum практиките при разработка на продукти, където бизнес стойността е от водещо значение.

Certified Product Owner
Научи повече 600 лв.   350 лв.

Certified Senior Scrum Master

Ролята Scrum Master е душата на девелопмънт екипите, разработващи продукти и е силно подкрепяща и поддържаща фигура.

Certified Senior Scrum Master
Научи повече 500 лв.   300 лв.

Human Resources Manager

Мениджърът Човешки Ресурси е двигателя на хората, културата и организацията и балансира бизнеса и отношенията.

Human Resources Manager
Научи повече 500 лв.   300 лв.